Utallige bygninger har et uutnyttet sparepotensial. En 1000-dagers test har vist at eFRM HEPA-filtre for luftbehandlingsaggregater er økonomisk og miljømessig langt bedre enn konvensjonelle glassfiberfiltre.
På grunn av det ekstremt lave trykkfallet er eFRM-filtermediet som skapt for bruk i HEPA-filtre med høy gjennomstrømning, for eksempel i ventilasjonssystemer for miljøer med høy renhet. For å undersøke dette bruksområdet ble det gjennomført en test under reelle uteluftforhold. For dette formålet ble eFRM HEPA-filtre utsatt for en "1000-dagers" langtidstest parallelt med konvensjonelle HEPA-filtre av glassfiber i et totrinns filtersystem ved hjelp av AAF-testbeholderen. Etter en beskrivelse av testbeholderen tar artikkelen for seg filtrenes oppførsel på kort og lang sikt.
På kort sikt kan man se interessante sammenhenger mellom den relative luftfuktigheten og HEPA-filtrenes trykkfall. På lang sikt viser det seg at fordelen med det lave trykkfallet til eFRM HEPA-filtrene opprettholdes selv når det brukes 100 % frisk luft. Videre diskuterer artikkelen de økonomiske konsekvensene av de gunstige trykkfallsegenskapene til eFRM HEPA-filtre sammenlignet med glassfiberbaserte HEPA-filtre.
I den forbindelse diskuteres driftskostnadene og "Total Cost of Ownership", spesielt på bakgrunn av de økende strømkostnadene i ulike land. Energikostnadene fra slutten av 2021, som denne artikkelen er basert på, må nå oppjusteres månedlig, så de nåværende kostnadsfordelene ved bruk av eFRM HEPA-filtre vil sannsynligvis være høyere enn de viste verdiene.
Karbonfotavtrykket under drift av de ulike filtrene vil også bli diskutert. Selv om karbonavtrykket (på grunn av ulik energimiks i de ulike landene) er svært forskjellig fra land til land, har eFRM HEPA-filtre en betydelig fordel i forhold til konvensjonelle HEPA-filtre av glassfiber. HEPA-filtre med eFRM-membran er dermed ikke bare en økonomisk, men også en miljøvennlig teknisk løsning for partikkelfiltrering i miljøer med høy renhetsgrad.