Innendørs luftkvalitet (IAQ) for flyplasser

Bedre luftkvalitet og sikrere tid og kostnader

Flyplasser er en smeltedigel for en lang rekke stoffer som fører til dårlig luftkvalitet. På den ene siden møtes tusenvis av mennesker her hver dag, og på den andre siden er det mange ulike utslippskilder. I tillegg til luftforurensning som forårsakes direkte av mennesker, spesielt når mange mennesker oppholder seg på samme sted, er det mange kjøretøy som beveger seg direkte på eller rundt flyplassen og slipper ut avgasser. I tillegg kommer luktforurensning fra restauranter eller fra vedlikeholds- og reparasjonsarbeid på bygningen. Den største luftforurensningen utgjøres imidlertid av flyeksos. Disse er ikke bare illeluktende, men også farlige for passasjerer og ansatte på flyplassen.

Luftfiltreringssystemer på flyplasser må håndtere svært store luftmengder. Omtrent 50 % av energiforbruket i en bygning går til oppvarming, kjøling og flytting av luft. Når man vurderer de totale eierkostnadene (TCO), er det viktig å huske på at for å få en kostnadseffektiv bygning er planlegging av vedlikehold et viktig skritt for å opprettholde energieffektiviteten, minimere kostbar nedetid og forlenge utstyrets levetid.

Samtidig er det nødvendig med best mulig kontroll av luftbårne partikler og molekylære forurensninger for å beskytte passasjerer og ansatte på flyplassen og skape et komfortabelt, sunt og luktfritt miljø.

AAF kan tilby det komplette settet med luftfiltreringsutstyr som trengs for å drive luftbehandlingsanlegg på flyplasser. I tillegg til høyeffektive partikkelfiltre som oppfyller de strengeste kravene, kan AAF tilby gassfasefiltre med aktivt kull og utstyr for pålitelig fjerning av ubehagelig lukt og skadelige gasser som flyeksos og dieselavgasser.

 

 

Har du spørsmål?


Kontakt oss:
+47 22 90 59 00

Eller finn din lokale avdeling

Løsninger og tjenester

Dokumenter
Kontakter
Send oss en mail
Toppen av siden