Livet i AAF

Hele AAFs virksomhet er sterkt knyttet til morselskapet Daikin Industries, og vi har derfor integrert People Centred Management (PCM). Prinsippene bak PCM-filosofien anerkjenner verdien av de ansatte og betydningen av teamarbeid, utvikling, individuelle muligheter og rask og nivåbasert ledelse.

Energi og industri er en viktig del av AAF. Vi fokuserer på støvavsugsløsninger for industrien og luftfiltreringsløsninger for energisektoren, inkludert gassturbiner, stempelmotorer, vindturbiner og kjernekraftverk.

Noen spørsmål?

  Nedenfor finner du mer informasjon om en karriere i AAF.

AAF International og AAF Flanders er samme selskap, og sammen er AAF en av verdens største luftfilterprodusenter med virksomhet i 22 land på fire kontinenter. Besøk denne AAF-siden for mer informasjon.

Klikk på søk nå eller les mer for å komme til rekrutteringsportalen vår. Her finner du alle de siste ledige stillingene, inkludert informasjon om hvordan du søker på hver enkelt stilling. Vennligst ikke send CV eller søknad via "kontakt oss"-siden.

Vårt produktsortiment omfattar stoftavskiljare, luftfiltrering och hjälputrustning, samt ersättningsfilter och eftermarknadssupport. Vår energi- och industriverksamhet är ett engagerat globalt team med ett brett utbud av interna kompetenser, inklusive FoU, design, teknik, projektledning, drift, tillverkning, platstjänster, försäljning och marknadsföring, IT och HR.

I AAF anerkjenner vi viktigheten av en god balanse mellom jobb og privatliv. Vi tilbyr fleksibelt arbeid i de fleste stillinger, og vi er svært bevisste på betydningen av mental helse, faglig utvikling og personlig lykke.

AAF International tilbyr konkurransedyktige og omfattende lønninger og fordeler for å tiltrekke seg de beste talentene som vil styrke selskapet vårt. Nøyaktige detaljer avhenger av stedet og stillingen du søker på. Se "Finn den perfekte stillingen" nedenfor for mer informasjon.

I AAF er ingenting viktigere enn sikkerhet. Vi er opptatt av å styrke sikkerhetskulturen vår gjennom kontinuerlig forbedring, læring og innovasjon. Dette innebærer blant annet sikkerhetsopplæring for de ansatte, økt sikkerhetsengasjement i hele organisasjonen og å sette sikkerhet øverst på resultatmålene våre.

Vi streber etter å skape en mangfoldig, rettferdig og inkluderende arbeidsplass der alle føler seg velkomne, verdsatt og respektert. Vi mener at mangfoldet er vår styrke, og vi er opptatt av å tiltrekke oss, utvikle og beholde medarbeidere med ulik bakgrunn. Vi mener at dette er avgjørende for at vi skal lykkes, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre praksisene våre.

Dokumenter
Kontakter
Send oss en mail
Toppen av siden