Luftfiltreringsløsninger for museer

Beskyttelse av dyrebare og uvurderlige gjenstander

I bevaringsmiljøer er inneluftkvaliteten (IAQ) en viktig faktor. Forurensningsnivåene i inneluften kan være opptil fem ganger høyere enn utendørs, og i noen tilfeller 100 ganger høyere. Å kontrollere luftbårne forurensende stoffer og gasser er avgjørende for å beskytte uvurderlige samlinger av gjenstander, nasjonale historiske verdier og dokumenter, kunstverk og litteratur.

Skader på disse objektene kan forårsakes av:

  • ukontrollert temperatur
  • relativ luftfuktighet
  • støv og smuss
  • gassformige forurensninger, som ozon og svoveldioksid

 

Hvis temperatur og luftfuktighet ikke kontrolleres på riktig måte, øker hastigheten på de kjemiske reaksjonene som forårsaker forringelse av følsomme gjenstander. Støv og smuss forårsaker misfarging av gjenstander. Forurensende gasser kan forårsake betydelig og irreversibel forringelse av gjenstander, metaller, historiske dokumenter, fotografier og marmor gjennom kjemiske reaksjoner.

 

 

AAF tilbyr et bredt spekter av filtreringsløsninger og -enheter som kan skreddersys individuelt etter lokale forhold. Målet er ikke bare optimal beskyttelse av utstillingsobjektene, men også førsteklasses inneluftkvalitet for besøkende og ansatte.

 

 

Løsninger og tjenester

Dokumenter
Kontakter
Send oss en mail
Toppen av siden