![[Translate to Norway:] Cleaning air ducts from grease and carbon for restaurants near London Bridge](/fileadmin/user_upload/Case_Studies/fixed_size_List_View/london-bridge.jpg)
Rengjøring av kjøkkenuttrekk i en av Londons historiske bygninger
Sluttbrukerens navn: Den historiske bygningen består av offentlige områder, flere restauranter og kantiner for ansatte som betjener tusenvis av kunder i løpet av året.
Kundens bransje: Hoteller og restauranter
Kjøkkenavtrekkssystemene som betjener restaurantene, trengte en grundig rengjøring for å redusere mengden av oppsamlet karbon og fett i kanalene, noe som utgjorde en betydelig brannfare.
I tråd med Fire Safety Reform Act 2005 har alle bygningseiere og -forvaltere et ansvar for å redusere brannrisikoen i eiendommene sine. Beste praksis for vedlikehold av kjøkkenavtrekkssystemer er beskrevet i Building and Engineering Services Association (BESA) TR19 Grease-dokumentet, som gir klare retningslinjer for godkjente rengjøringsmetoder, rapportering og intervaller for å redusere brannrisikoen til et trygt nivå.
Tidligere forsøk på å rengjøre kanalene på stedet hadde bare delvis ført til at noen store deler av kanalene forble urenset og utgjorde en fare for bygningen.
Ved å bruke BESA TR19-rammeverket som rettesnor ble følgende tiltak iverksatt for å fjerne fettet i kanalene
- Installerte tilgangsdører i kanalnettet med 2 meters mellomrom for å få tilgang til rengjøring.
- Løsnet og fjernet inline-viften helt for å strippe og rengjøre den.
- Brukte en motorisert børstemaskin for å rengjøre vanskelig tilgjengelige kanaler som var skjult i et tomrom bak en vegg.
Etter rengjøringen er systemet rengjort tilbake til bart metall, og det er utarbeidet en vedlikeholdsplan for å holde fettavleiringene under 200 mikrometer, som er angitt som brannfare i BESA TR19.
Sluttbrukerens navn: Den historiske bygningen består av offentlige områder, flere restauranter og kantiner for ansatte som betjener tusenvis av kunder i løpet av året.
Kundens bransje: Hoteller og restauranter
Kjøkkenavtrekkssystemene som betjener restaurantene, trengte en grundig rengjøring for å redusere mengden av oppsamlet karbon og fett i kanalene, noe som utgjorde en betydelig brannfare.
I tråd med Fire Safety Reform Act 2005 har alle bygningseiere og -forvaltere et ansvar for å redusere brannrisikoen i eiendommene sine. Beste praksis for vedlikehold av kjøkkenavtrekkssystemer er beskrevet i Building and Engineering Services Association (BESA) TR19 Grease-dokumentet, som gir klare retningslinjer for godkjente rengjøringsmetoder, rapportering og intervaller for å redusere brannrisikoen til et trygt nivå.
Tidligere forsøk på å rengjøre kanalene på stedet hadde bare delvis ført til at noen store deler av kanalene forble urenset og utgjorde en fare for bygningen.
Ved å bruke BESA TR19-rammeverket som rettesnor ble følgende tiltak iverksatt for å fjerne fettet i kanalene
- Installerte tilgangsdører i kanalnettet med 2 meters mellomrom for å få tilgang til rengjøring.
- Løsnet og fjernet inline-viften helt for å strippe og rengjøre den.
- Brukte en motorisert børstemaskin for å rengjøre vanskelig tilgjengelige kanaler som var skjult i et tomrom bak en vegg.
Etter rengjøringen er systemet rengjort tilbake til bart metall, og det er utarbeidet en vedlikeholdsplan for å holde fettavleiringene under 200 mikrometer, som er angitt som brannfare i BESA TR19.